3 tips om slim om te gaan met belastingzaken

Iedere inwoner van Nederland krijgt te maken met de Belastingdienst. Een paar keer per jaar valt er een blauwe enveloppe op de deurmat of krijg je een berichtje op mijnoverheid.nl. In veel gevallen gaat het om de standaard afhandeling van de inkomstenbelasting, die door iedereen moet worden ingevuld. Het wordt vervelend als je door de Belastingdienst ergens van wordt beschuldigd. Je moet dan als belastingplichtige bewijzen dat die beschuldiging onterecht is. Daar kan een advocaat je uitstekend bij helpen.
Zakelijke belastingproblemen
Het aantal keren dat een consument jaarlijks met de Belastingdienst te maken krijgt valt meestal wel mee. Bedrijven hebben echter veel vaker te maken met de belastingdienst. Vooral grote bedrijven moeten eigenlijk een vast aanspreekpunt hebben dat zich alleen maar bezighoudt met juridische zaken. Het moet bovendien iemand zijn met een gedegen kennis van zaken. Zakelijk problemen oplossen met een jurist belastingrecht is één van de specialisaties van Van der Maas en Verhoog. Daar werken zelfs juristen die vroeger werkzaam zijn geweest bij de belastingdienst.
Fiscaal advocaat inschakelen
De beste tip over het omgaan met de Belastingdienst is een fiscaal jurist inschakelen. Zo’n jurist weet wat hij moet doen als je bedrijf in de problemen raakt. Hij zal alle maatregelen nemen om te voorkomen dat er door de Belastingdienst foute beslissingen worden genomen. In feite controleert hij of de beweringen van de Belastingdienst juist zijn en of daar de juiste consequenties aan verbonden worden. Een andere tip is het advies om een fiscaal advocaat te laten controleren of jouw bedrijf zich wel aan alle voorwaarden heeft gehouden.
Geen paniek
De laatste tip is om nooit in paniek te raken als er problemen ontstaan met de Belastingdienst. Je moet beschuldigingen echter ook nooit naast je neer leggen. Of je nu wordt beschuldigd van fraude, witwassen, ontbrekende of foutieve belastingaangiften, beslagleggingen; schakel altijd een fiscaal specialist in. Wanneer je als ondernemer geen actie onderneemt en hoopt dat de problemen overwaaien is dat een vergissing. Fiscaal advocaten zullen de problemen op een juridisch correcte wijze aanpakken, zodat beide partijen na verloop van tijd de dossiers kunnen afsluiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *